Powerranking: Premier Leagues bedste angribere

Fodbold blog, fodboldblogs, topscorer i premier league

Holdene i Premier League har i år samlet en fantastisk skare af nogle af verdens bedste angribere. Man kan i flæng nævne navne som Lukaku, Kane, Aguero, men hvem er egentlig den bedste angriber netop nu, og hvem løber med topscorertitlen i Premier League i år?

Storholdenes 9’ere!

Det er her at favoritterne til årets topscorertitel skal findes. Lukaku (Man Utd), Morata (Chelsea), Aguero (Man City), Kane (Tottenham), og Lacazette (Arsenal). Mine favoritter er i år Lukaku og Kane.

1. Lukaku er endelig kommet til et stort hold, så han ikke på egen hånd skal skabe alle sine mål. Sidste år scorede Lukaku 25 mål for et middelmodigt Everton hold, så det er svært at forestille sig at det ikke mindst skulle blive til samme antal i år. Jeg tror personligt på at Lukaku kan runde de 30 ligamål i år. Med en flyvende start med 6 mål i 6 PL kampe, så topper Lukaku min powerranking. Det bliver dog spændende for United og Lukaku hvad der sker når Zlatan får comeback.

2. De to sidste års Premier League topscorer Harry Kane er i år også blandt favoritter til at løbe med topscorertitlen. Man kan da næsten også spørge om der er noget Kane ikke kan. I Champions League mod Apoel scorede han således med både venstre benet, højre benet og på hovedet. Sidste år blev det til 29 mål på trods af en længere skadesperiode, og kun 29 kampe fra start! Spiller Kane alle kampe i år, så bliver det første år med over 30 ligascoringer.

3. Aguero tager hul på sin 7. sæson for Man City og ser bestemt ikke ud til at hvile på laurbærrerne endnu. Med 6 mål og 3 assists i 5 starter ser Aguero skarpere ud end nogensinde før. Man City vilde offensiv kan dog både være det der sikrer Aguero sin 2. topscorertitel, men også det der kan komme i vejen. Med så mange offensive stjerner i truppen, så er det forventet at Pep Guardiola vil rotere med sine stjerner. Det er en udfordring som Kane f.eks. ikke skal regne med, da han er den absolutte nr 1 på sit hold.

4. Chelsea har skiftet 1 til 1 ud på toppen. Sidste år scorede Costa 20 PL mål, så der er pres på Morata for at opnå minimum samme antal. Morata er dog kommet glimrende fra start og deler med 6 mål 1. pladsen med førnævnte Aguero og Lukaku. Jeg havde personligt min tvivl om Moratas evner som målscorer. Hans bedste måltotal lyder indtil videre på 20 mål i alle turneringer, som han scorede sidste år for Real Madrid i 43 kampe. Det er jo et antal som samtlige andre spillere her på listen runder hvert eneste år.

5. Lacazette har bombet løs i Frankrig i mange år nu, men der har været tvivl om han, havde hvad der skulle til i en bedre liga. Han har dog lagt fornuftigt fra land med 4 mål, og har vist den sædvanlige skarphed i feltet, som gjorde ham frygtet i Ligue 1. Jeg tvivler dog på at Lacazette blander sig helt oppe blandt de allerbedste i Premier League. Det skyldes i høj grad at han simpelthen spiller for et ringere hold. Arsenal har i år ikke en offensiv eller et hold der kan blande sig helt i toppen i Premier League.

Underdogs

Kan Vardy igen blande sig blandt de bedste på topscorerlisten? Det er allerede blevet til 5 mål(på trods af et brændt straffespark mod Liverpool), så det kunne tyde på at Vardy er tilbage på toppen, selvom Leicester har fået en dårlig start på sæsonen.

Hernandez har altid været en “fox in the box” og ser også skarp ud i år. Morten Bruun sagde engang “Scorer han ikke på første berøringen, så scorer han ikke”. Det er stadig ikke helt løgn.

De øvrige kandidater

Ingen Liverpool spillere er blevet nævnt indtil videre. Det skyldes ikke en dårlig offensiv, men at målene bliver fordelt mellem de 4 forreste spillere. Jeg tror bestemt ikke at Liverpools offensiv havde lidt skade af at sælge Coutinho for over en milliard, for så at investere halvdelen af pengene i en rigtig 9er. Firmino bliver bare aldrig rigtig den målscorer Liverpool har brug for.

Af andre kandidater til titlen kan nævnes Jesus, Sterling, Rashford, Martial, Sane, Salah, Alli og Sanchez.

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment