Personlig top 5 til ”Golden Boy” prisen

fodboldblog, goldennboy, fodbold blog

Fodboldpressen har altid elsket awards til de enkelte spillere, så jeg hopper med på bølgen og kårer min personlige top 5. Ronaldo og Messi sidder tungt på de ”voksnes” pris, mens der er mere spænding om hvem der bliver kåret til årets største talent. Goldenboy prisen bliver også kaldt årets “Hype-award” og verdens 2. og 3. dyreste spillere kan da også findes blandt årets nominerede.

Top 5 talenterne i verden lige nu!

5. Gabriel Jesus – Har slået til fra første dag i Manchester City’s til tider dødbringende offensiv. Holdte sidste år Aguero ude af startopstillingen i nogle kampe inden sin lange skade. Jeg vil mene han endnu er et stykke fra argentinerens niveau, men imponerende start han har fået på sin europæiske karriere.

4. Marcus Rashford – Manchester Uniteds helt store angrebstalent og håb om igen at få et af egne talenter op i den absolutte verdenstop. Rashford har startet sin tredje sæson fint for Manchester United med mål og assist i Premier League, og han fortsatte sin trend med at score i debutkampe, denne gang i Champions League. Desuden reddede han England i deres 2-1 sejr over Slovakiet med et mål og en assist.

3. Gianluigi Donnarumma – Fik hurtig branded ”Den næste Buffon”. Det bliver selvfølgelig svært for Donnarumma at leve op til, men hvis der er nogen der kan gøre Buffon kunsten efter, kan det godt være at det bliver Donnarumma. Han er stadig kun 18 år, men har allerede 72 førsteholdskampe for Milan og 4 for det italienske landshold. Donnarumma er desuden blevet den bedst betalte spiller sammen med Bonucci i Milans nye projekt.

2. Ousmane Dembélé – Verdens 3. dyreste fodboldspiller nogensiden! Det er det prisskilt at Dembélé skal leve op til. Barcelona var desperate og betalte en vanvittig overpris for Dembélé. De får dog også en utrolig lovende spiller tilføjet til deres trup. I Bundesligaen alene blev det til imponerende 6 mål og 12 assists i bare 22 starter og 10 som indskifter. Gennembruddet på landsholdet var også ved at komme inden hans lange skade, her er det blevet til 7 kampe og 1 mål til følge.

1. Kylian Mbappe – Jeg hopper med på hype-bølgen. Mbappe ser ud til at blive den næste superstjerne i fodbold. Det var selvfølgelig hans store indblanden i Monaco’s flotte Champions League kampagne der for alvor gjorde Mbappe til et kendt navn i Europa. Især i de 2 fantastiske kampe mod Man City strålede Mbappe. Han sluttede sæsonen med imponerede 26 mål i 44 kampe i alle turneringer. Efter Mbappes dyre skifte til PSG udgør han en tredjedel af en af verdens farligste offensiver, og ser ud til at have det som en fisk i vandet i sin nye klub. Den franske offensiv ser spændende ud i de kommende år!

Hvor er Dolberg?

Dolberg imponerede stort i sidste sæson for Ajax med 16 scoringer i ligaen og 6 i Europa League. Der skal dog mere til for at kunne blande sig i top 5 kandidaterne. Her tænker jeg især på hvilke ligaer de forskellige spillere har præsteret i. Det var dog fedt at se at Dolberg også kunne præstere i Europa League, selvom han dog blev pakket helt ind i finalen. Dolberg findes i feltet omkring top 10-15 stykker i min mening.

Store stjerne blandt tidligere vindere!

 

2003 Rafael van der Vaart  Ajax
2004 Wayne Rooney  Everton/ Manchester United
2005 Lionel Messi  Barcelona
2006 Cesc Fàbregas  Arsenal
2007 Sergio Agüero  Atlético Madrid
2008 Anderson  Manchester United
2009 Alexandre Pato  Milan
2010 Mario Balotelli  Inter Milan/ Manchester City
2011 Mario Götze  Borussia Dortmund
2012 Isco  Málaga
2013 Paul Pogba  Juventus
2014 Raheem Sterling  Liverpool
2015 Anthony Martial  Monaco/ Manchester United
2016 Renato Sanches  Benfica/ Bayern Munich

Related posts

2 Thoughts to “Personlig top 5 til ”Golden Boy” prisen”

  1. Det ser lyst ud for fransk landsholdfodbold i de næste mange år!

    1. Uden tvivl, det ligner en ny gylden generation 🚀

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment