Truppen blev trimmet – Status quo for Manchester United

fodboldblog, fodbold blog

Det blev et stille vindue for Manchester United og de andre topklubber i Premier League. Jeg tager her et kig på Uniteds transfer vindue og den trup der er tilbage, og vurderer fornuften i ikke at handle stort ind i januar.

Truppen blev trimmet

Uniteds eneste to handler i januars transfervindue var som bekendt at både Depay og Schneiderlin blev skudt afsted til henholdsvis Lyon og Everton. Det er på igen måde et tab for United. Jeg havde store forventninger da Depay ankom, men han viste sig allerede i sin første sæson som en spiller der ikke har mentaliteten eller professionalisme til at klare den i en kæmpe klub som United. Samtidig er hans plads på en af kanterne også der United har den hårdeste konkurrence. Til de to pladser findes der allerede Rashford, Martial, Mata, Mkhitaryan og Lingard, så Depay vil ikke blive savnet.

Schneiderlin må også være meget skuffet over sin korte United karriere. United er tynd besat på den centrale midtbane, men alligevel formåede Schneiderlin aldrig at blive en væsentlig faktor. At han bliver holdt ude af startopstillingen af Carrick på 35 år siger det hele. Jeg er stadig stor fan af Carrick, men havde Schneiderlin haft niveauet til topfodbold var pladsen ledig i starten af sæsonen. Da han også er blevet passeret af Fellaini og Schweinsteiger, så er det på tide at komme videre.

Så konklusionen må være at truppen har samme styrke som 1. januar, men lønningsposen er blevet lettere og en del af transferudgifterne til de to spillere blev hentet tilbage. Samtidig udgår Mourinho også at der kommer dårlig stemning i truppen for spillere med ingen spilletid.

Skulle der være handlet ind?

Nej, er mit umiddelbare svar. Skal United hente ind, så skal det være til startopstillingen. Hvem kan man egentlig hente i januars transfervindue, som kan forstærke holdet? Tidligere havde Ferguson stor succes med at hente Vidic og Evra i januar transfervinduet, men det kræver virkelig god scouting og en heldig hånd at finde tilgængelig kvalitetsspillere. Generelt er United dækket fornuftigt ind på alle positioner til den sidste halvdel af sæsonen, så ingen grund til panik. Skulle der have været en transfer, så havde jeg foretrukket en til den centrale midtbane, da United kan være meget sårbare hvis der kommer skader til Pogba, Herrera eller Carrick.

For de små eller desperate

Transfervinduet har endnu en gang vist sig ikke at være for de store klubber. Jeg vil tillade at kalde det transfervinduet for de små og de desperate. De små skal forstås i den betydning at en del mindre klubber får lavet nogle handler, og de desperate er de spillere der pludselig finder sig selv udenfor truppen i deres klubber(Depay, Schneiderlin). De desperate kan også forstås på de klubber som kæmper med om nedrykning. Det bliver illustreret meget god med denne liste med de nederste fire klubber, som har enten hentet eller lånt et stor antal spillere.

20. plads – Hull 8 spillere

19. plads – Sunderland 2 spillere

18. plads – Crystal Palace 4 spillere

17. plads – Swansea 4 spillere


Bliv fodboldblogger på footbloggers.dk – Det er gratis at oprette din egen blog og  du får hjælp til opsætning + fri blogsupport.

⇒ Læs mere om at starte din egen blog her

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment