Krisen fortsætter – Værste start i 26 år

fodboldblog, fodbold blog

Krisen i Manchester United fortsætter med uformindsket styrke efter 1-1 på hjemmebane mod nedrykningstruede West Ham. Det var 4. gang i træk at United spiller uafgjort på hjemmebane i Premier League, hvilket betyder at klubben ikke har fået en værre start siden sæsonen 90-91.

Savner vi Moyes og Van Gaal?

NEEEJ, er det klare svar, men Mourinhos og Uniteds fortsatte krise sætter dog de 2 tidligere United managers tid i klubben i et andet lys. I denne sæson har United hentet sølle 20 point i de første 13 kampe, hvilket efterlader dem hele 11 point efter Chelsea og 8 point efter Arsenal på deres sædvanlige 4. plads. Under Moyes hentede United 22 point i de første 13 kampe, det hele endte med 64 point, en fyring til Moyes og en 7. plads til United. I Van Gaals første sæson 14/15 blev det også til 22 point i de første 13 kampe. Sæsonen endte dog med 70 point hvilket rakte til en 4. plads. I sidste sæson var der hele 27 point på kontoen efter de første 13 kampe. Det endte dog med en kedelig 5 plads og en fyreseddel til Van Gaal.

Ryger Mourinho sammen vej?

En tydeligt frustreret Mourinho blev henvist til tribunen for anden gang i sæsonen, da han viste sin utilfreds med dommeren ved at sparke til en vandflaske. Mourinho kaldte i sidste uge United for Premier Leagues mest uheldige hold, og selvom der kan være en smule sandhed i det, når man kigger på de sidste par kampe mod West Ham og Arsenal, så er det en tydeligt presset og frustreret Mourinho vi ser for tiden. Kigger Mourinho på sine forgængere, så er det klart han han begynder at mærke presset. Til Mourinhos fordel er hans flotte CV fra tidligere klubber som byder på 2 CHL trofæer og mesterskaber i sine sidste 5 ansættelser. Til Mourinhos ulempe er de konstante dårlige vibes som følger ham rundt. Her kan United kigge misundeligt over til rivalerne fra Liverpool med Klopp ved roret. Klopp har modsat Mourinho en fantastisk positiv og optimist aura omkring sig.

Det er endnu for tidligt at dømme Mourinho som endnu en fejlslagen United manager, men det begynder efterhånden læne i den retning. Som United fan håber jeg dog selvfølgelig, at United kommer tilbage på sporet i tidligere sæsoners favorit periode, det travle juleprogram. Her var Fergusons tropper kendt for at lægge vejen til adskillige mesterskaber.

 

Husk nu Carrick effekten!

Som nævnt i et tidligere indlæg her på bloggen, så er der to slags United hold. Det med Michael Carrick i startopstillingen og det uden Michael Carrick i startopstillingen.

Regnestykket kan stilles op således:

Alle kampe i sæsonen
20 kampe

10 sejre
5 nederlag
5 uafgjorte

= 1.75 point pr. kamp

Med Carrick i startopstillingen
5 kampe

4 sejre
0 nederlag
1 uafgjort

= 2.6 point pr. kamp

Uden Carrick i startopstillingen
15 kampe

6 sejre
5 nederlag
4 uafgjorte

= 1.46 point pr. kamp

Læs det tidligere indlæg om Carricks betydning for United her: Se løsningen på alle Uniteds problemer her!

 

Related posts

2 Thoughts to “Krisen fortsætter – Værste start i 26 år”

  1. Det er trist med United i år, men det er allermest trist at se hvordan Mourinho gang på gang viser at han har mistet sit format som træner. Dårlige taktiske dispositioner gang på gang, kedeligt spil og “skandaler” på sidelinjen ala den i går! Han er helt væk efterhånden, det er sørgeligt… Men på en måde også dejligt at se at hans destruktive tilgang til fodbold ikke har den gennemslagskraft som den havde en gang!!

  2. Ja, må indrømme at jeg var rimelig optimistisk inden sæsonstarten, men det ser ikke godt ud for tiden.. Mourinho magien er forsvundet må man sige. I det mindste er der ved at komme lidt gang i Pogba og Zlatan samarbejdet 🙂

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment