Analyse af landsholdsspillernes transfervindue

Vestergaard, jørgensen, Højbjerg

Danmark møder op til kampen mod Polen med mange spillere i fin kampform. Det skyldtes bl.a. at mange af de danske landsholdspillere havde et ganske fornuftigt transfervindue. Et par måneder inde i sæsonen er det nu på tide at se hvem der valgte rigtigt, og hvem der ikke var helt så heldige.


De gode klubskifter

Nicolai Jørgensen – Jørgensen har sammen med resten af Feyenoord startet sæsonen helt fantastisk. Efter 8 kampe har Feyenoord stadig maksimum point med en imponerende målscorer på 23 – 2. Jørgensen har tegnet sig for 6 af disse og det rækker til en førsteplads på topscorerlisten. Meget imponerende start fra Jørgensen, som forhåbentlig kan tage noget momentum med til landsholdet.

Riza Durmisi – Durmisi har taget et stort skridt fra sin mors lejlighed i Albertslund og de trygge rammer i Brøndby til spanske Betis. Durmisi er dog kommet stærkt fra start og har været i startopstillingen i Betiss første 5 ligakampe. Her har han været med til at besejre Valencia i en kamp hvor han sikrede sig sin første assist. På det seneste har Durmisi kæmpet en smule med sygdom og skader, men skulle blive klar til de vigtige landskampe.

Pierre Emile Højbjerg – Bundesligaen og Bayern Munchen er blevet skiftet ud med Premier League og Southampton. En væsentlig mindre adresse i fodboldsammenhæng, men det virker som det helt rigtige skifte for Højbjerg. Gennembruddet i Bayern virkede meget langt væk, så et par sæsoner med fast spilletid er det helt rigtige til at forløse potentialet. Southampton har siden deres oprykning til Premier League markeret sig flot i hver eneste sæson, og har desuden solgt mange spillere videre til større klubber. Højbjerg har startet 4 ud af 7 kampe i Premier League, men har fået spilletid i alle kampe. Desuden løb Højbjerg med prisen som månedens spiller i Southampton i august.

Jonas Lössl – Skiftet fra Guingamp til Mainz er både et skridt op i forhold til ligaen og et skridt op i forhold til holdet i ligaen. I Guingamp kæmpede Lössl om nedrykning, mens der i Mainz bliver spillet europæisk fodbold i årets sæson. Lössl har indtil videre spillet fuldtid i både Bundesligaen og Europa League.

Nicolaj Thomsen (udgået fra landsholdstruppen med skade) – Sidste år faldt transferen til Nantes igennem, da Nantes ikke var informeret om Thomsen dårlige syn på det ene øje. Thomsen fortsatte dog med at imponere for Aab, så Nantes kom tilbage igen i år og gennemførte transferen. Det har de sikkert ikke fortrudt, da Thomsen er fast inventar i startopstillingen og allerede har scoret sit første ligamål. Thomsen har været at finde i startopstillingen i 6 ud af 8 ligakampe, så det må siges at være en flot start i den franske klub, selvom klubben endnu ikke har vist de bedste takter i ligaen.

Rasmus Falk – Falken fra Fyn valgte de trygge rammer, da han skulle videre fra Odense. Han landene i FCK, hvor han indtil videre har fået en fin start på tilværelsen. Falk indgår i FCKs rotation på kanterne, og her har han vist flere prøver på sit talent med flotte mål og assists. Det har bragt Falk tilbage i landsholdsvarmen. Falk der skiftede på en fri transfer kunne dog også have valgt at se ud over landets grænser, og se om evnerne ville have slået til i en større liga. Skiftet kan derfor betegnes som en smule konservativt i min optik.

Pione Sisto – Celta Vigo og Pione Sisto virker umildbart som det helt rigtige match for begge parter. Sistos udvikling var stagneret voldsomt i FC Midtjylland. Det var kun i glimt at man så prøver på det talent, som gjorde ham til årets spiller i superligaen for et par år siden. Celta Vigos niveau og niveauet i La Liga ser ud til at passe fint til Sisto. Sisto er ikke garanteret en startplads, men har startet inde i 4 af 7 ligakampe indtil videre. Det klart største højdepunkt har været Sistos scoring til 1 – 0 mod selveste FC Barcelona, i en kamp der desuden endte med en 4 – 3 sejr til Celta. Desuden er Celta også kommet fint fra start i gruppespillet i Europa League.

Erik Sviatchenko (skiftede i januar) – Mange kaldte Sviatchenkos skifte til Celtic for uambitiøst, men jeg ser klart Celtic som et step op i forhold til FC Midtjylland. Det gået forrygende for Sviatchenko der allerede har vundet det skotske mesterskab og ikke mindst været med til at kvalificere Celtic til årets Champions League gruppespil. Sviatchenko bliver hypet som den bedste midterforsvar i den skotske liga i de skotske medier, og det må på alle måder være et bedre udstillingsvindue end den jyske hede.


For tidligt at bedømme

Jannik Vestergaard – Den høje dansker havner indtil videre i denne gruppe. Det skyldtes at spilletiden har været lidt spredt i sæsonstarten. Vestergaard er startet inde i halvdelen af kampende i Bundesligaen, men træner Andre Schubert har også skiftet midterforsvar i mellem hver kamp. På sigt er jeg sikker på at skiftet nok skal vise sig at blive en gevinst for både Gladbach og Vestergaard. Gladbach er en klub i fremgang og er igen i år med i Champions League. En sjov detalje er selvfølgelig at Vestergaard er blevet holdkammerat med sin forsvarskollega fra landsholdet Andreas Christensen.

Viktor Fischer – Dette skifte kan blive både en dreng eller en pige. Det er på forhånd rigtig svært at sige om Fischer har det der skal til for at slå til i Middlesbrough og Premier League. Starten på livet i Premier League har da også været blandet for Fischer. Det er blevet til 2 starter og spilletid i 4 kampe i alt. Det er endnu ikke blevet til mål, men det blev til den første assist i sidste kamp mod West Ham. Fischers transfersum på 5 millioner euro er i Premier League sammenhæng også ganske beskeden, så derfor starter Fischer heller ikke forrest i køen, men skal bevise sig selv fra starten.

Thomas Delaney (skifter til vinter) – FCKs anfører lavede i sommers et meget alternativt skifte. At vælge Werder Bremen er der som sådan ikke noget galt med, men at skrive under på en aftale i sommers, for så først at skifte til vinter, det virker som en meget mærkelig fremgangsmåde. Delaney får godt nok gruppespillet i Champions League med, og stiller også FCK i en bedre situation, men Werder Bremen har i mellemtiden vist sig som en kandidat til nedrykning i Bundesligaen. Det kan vise sig at blive lidt af et antiklimaks for Delaney at skulle slutte sig til Bremen til vinter. Samtidig er det sjældent en fordel for en spiller at ankomme midt i sæsonen.


De dårlige klubskifter

I bagklogskabens klare lys, så er der givetvis nogle af de ovennævnte transfer der kan/vil ende i denne kategori. I skrivende stund er jeg dog generelt set rigtig godt tilfreds med de transfers de danske landsholdspillere har foretaget sig.


Landsholdsboblerne

Nicklas Bendtner – Lord Bendtner er vendt hjem til England og er allerede tilbage som den største stjerne på Sportsbible 🙂 Spøg til side, så virker Bendtners skifte ok fornuftigt. Man må gå ud fra at Bendtners valgmuligheder har været yderst begrænset, så at skifte til Championship og Nottingham Forest er et godt valg. Spillestilen passer godt til Bendtner og det er endnu en mulighed for at genstarte karrieren. Niveauet i Championship er forhåbentligt passende til at Bendtner kan få en masse spilletid i løbet af sæsonen.

Nicolai Boilesen – Havde man for 2 år siden sagt at Boilesen ville være reserve i FCK, så havde fodboldsnakken nok stoppet der, da det på ingen måde ville være realistisk. Boilesen og hans agent/far har dog formået på smukkeste vis at køre en meget lovende karriere fuldstændig af sporet. I sin sidste spillende sæson for Ajax var Boilesen fast mand på venstrebacken og var endda avanceret til at være fast viceanfører på holdet. Efter 2 år uden et eneste spilminut virker FCK dog som et naturlig skridt tilbage til fodbolden. For tiden er Augustinsson sikker mand på venstreback, men må forventes snart at blive solgt videre til en større klub. På sigt er jeg sikker på at Boilesen nok skal komme afsted til udlandet igen. Denne gang bør han dog nok hyre professionel rådgivning.

Jores Okore – Okore bruger den samme formel som Boilesen. 1 skridt tilbage for senere at kunne tage 2 skridt frem. Skiftet til Aston Villa blev aldrig et lykkeligt ægteskab på trods af enkelte fine præstationer i Premier League. Senere formåede Okore at snakke sig af holdet ved offentligt at kritisere klubben og manageren, så et skifte videre var uundgåeligt. FCK har bevist flere gange at de tager sig godt at danske spillere der har brug for at genstarte karrieren. Okore vil ligesom Boilesen komme til udlandet igen.

Vil du også blogge om dit favorithold? Læs nærmere om at få din egen gratis blog på footbloggers.dk her.

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment