Hvedebrødsdagene er slut i Manchester United

Det startede så godt for Mourinho og Manchester United i årets sæsonstart, men efter 3 nederlag på stribe har hverdagen for alvor indfundet sig. Mourinho står med flere problemer på hånden som skal løses, hvis potentialet på holdet for alvor skal forløses.

Her kommer en gennemgang af Mourinho’s største udfordringer.

Er Pogba-Fellaini konstellationen den rigtige?

Poul Pogba ankom som bekendt til Manchester United for et rekordbeløb denne sommer og er selvskrevet til en plads på den centrale midtbane. Det store spørgsmåltegn i opstarten har været hvem Pogba skulle have ved sin side. Mourinho har i sæsonens første kampe foretrukket Fellaini, men midtbanekonstellationen har langtfra imponeret i de seneste kampe. På papiret giver konstellationen okay mening, da Pogba er tiltænkt en offensiv boks-til-boks rolle og Fellaini en rolle som oprydder og bolderobre. Det er dog ikke gået helt som håbet. Pogba virker håbløst forvirret over hvilken position/rolle han egentlig skal udføre. Det fører ofte til at han i opstillet tager alt for mange boldberøringer og generelt har manglende indflydelse i de afgørende situationer. Det kan ofte ende med at han forsvinder en smule ud af kampene.
Fellaini kommer med nogenlunde det man har forventet. Høje albuer, stor fysik, bolderobringer og halvsløjt pasningsspil. For mig at se mangler en af de centrale midtbanespillere at kunne tage temperaturen på kampen og vælge de rigtige positioner og afleveringer.

Hvad er alternativerne?

I truppen har United også Herrera, Carrick, Schneiderlin og Schweinsteiger(på 2. holdet). For mig er det oplagte valg Michael Carrick. Carrick er efterhånden blevet 35 år og er ikke længere den hurtigste knallert på havnen, men han besidder en enorm rutine og er stadig eminent i sit pasningsspil. De sidste par sæsoner har man også tvivlet på om Carrick stadig havde hvad der skulle til, men syntes at han har bevist at han stadig bør være at foretrække på den centrale midtbane. Jeg tror at Carrick ville kunne guide sin noget yngre midtbane kollega og være med til at forløse hans potentiale. Det er selvfølgeligt et ordentligt slag i ansigtet til Schneiderlin, men franskmanden har i mine øjne ikke vist at han skal være i startelleveren. Konstellationen af Pogba og Herrera virker en smule for letbenet og offensiv, og Schweinsteiger er tilsyneladende milevidt fra overhovedet at blive overvejet til pladsen. Alternativt kan Rooney også spille positionen, men det virker usandsynligt da Mourinho har gjort et stort nummer ud af, at han udelukkende ser Rooney som 9er eller 10er, hvilket bringer os videre til næste punkt på dagsordenen.

Rooneys position på holdet?

Wayne Rooney er Uniteds kaptajn og er mere eller mindre selvskrevet til en plads i startopstillingen, men spillet har dog ikke været prangende indtilvidere i denne sæson. Rooney er blevet brugt i 10er rollen bagved Zlatan og det virker logisk, da han ikke længere har fortidens hurtighed, men stadig besidder en høj arbejdsrate, kreative evner og et godt overblik. Efter min mening tilføjer Rooney dog ikke helt det som jeg forventer af en spiller af hans kaliber i den position. Jeg syntes alt for ofte at han er langt nede i banen for at arbejde og fordele spillet. Det betyder at han ikke for alvor bliver afgørende der hvor det rigtig gælder, altså med mål og assist. Alternativt kunne Mourinho som tidligere nævnt prøve at spille Rooney i positionen ved siden af Pogba. Det ville give plads i startopstillingen til Marcus Rashford som fortsætter med at imponere. Det ville med garanti være giftigt at have Rashford helt på toppen og Zlatan liggende lige bagved.

Hvem skal foretrækkes på kanterne?

Indtil videre har Mourinho ikke fundet sine foretrukne kantspillere til startopstillingen. Til rådighed står Martial, Depay, Mata, Lingard, Mkhitaryen og Young. På forhånd er ingen disse 6 spillere garanteret en plads i startopstillingen, men Martial har i kraft af sin stærke sidste sæson nok en fordel, og Mkhitaryen må forventes at være købt med et formål. I sæsonens første 3 PL kampe startede Martial og Mata på kanterne, men i sæsonens første rigtige test i kampen mod Manchester City var Lingard og Mkhitaryen overraskende blevet valgt til startopstillingen. Det viste sig desværre ikke at fungere og begge spillere blev pillet ud i pausen.

I mine øjne bør Martial og Mkhitaryen indgå i ideal opstillingen, men det skal dog siges at jeg ikke har været imponeret af de 2 spilleres sæsonstart. Martial har ikke levet op til sidste sæsons niveau og Mkhitaryen er ikke i optimal kampform. At Mkhitaryen stadig ikke er i god kampform kan man selvfølgelig godt begynde at undre sig over. Nu har både Martial og Mkhitaryen dog desværre tiltrukket sig mindre skader, så de er muligvis ude i de næste par kampe. De næste spillere i køen er Lingard til venstrekanten og Mata til højrekanten. Depay har jeg mere eller mindre fraskrevet en chance for at slå igennem i Manchester United, da han ikke virker som en person der ved hvad der kræves af en professionel fodboldspiller. Young er stadig en ok spiller at have i truppen, men mener de andre spillere bør være at foretrække.

Alternative bud på en startopstilling

4-2-3-1 opstilling

—————-De Gea—————

Valencia, Bailly, Smalling, Shaw

——Pogba, Carrick/Rooney——

Mkhitaryen——————Martial

—————–Zlatan—————-

—————Rashford—————

 

Eller med få ændringer

—————-De Gea—————

Valencia, Bailly, Smalling, Shaw

———–Pogba, Carrick———–

Mkhitaryen——————Martial

—————–Rooney—————

—————–Zlatan—————-

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment