Sådan går det i kvartfinalerne

fodboldblog, fodbold blog

Forudsigelser fra 1/8 finalerne holdt næsten stik. Det blev til 6 ud af 8 rigtige, da jeg bl.a. ligesom mange andre blev snydt at Englands Brexit mod krigerne fra Island. Nu er det Europas bedste 8 hold som er tilbage og skal kæmpe om at nå semifinalerne. Se mine favoritter til at gå videre til semifinalerne her.

 

Analyse af kvartfinalerne

Polen vs Portugal x
Spilles torsdag d. 30 juni kl 21:00

Polen og Portugal åbner kvartfinalerne med deres kamp mod hinanden. De to hold mødtes sidst i 2012 i en træningskamp som endte 0-0, i denne omgang er der væsentligt mere på spil, men udfaldet kan godt blive det samme. Begge hold har kæmpet noget med målscoringen ved denne slutrunde og var begge tæt på at ryge ud af turneringen i deres 1/8 finaler. Polen spillede en lige kamp mod Schweiz  som de førte det meste af kampen efter et fint mål af “Kuba”. Nogle gange kan en føring gøre at man pakker sig en smule, så Polen er tildels undskyld for deres sløje offensiv, men at angrebsduoen Lewandowski og Milik der tilsammen har scoret 51 ligamål i år har præsteret så dårligt er overraskende.
Portugal har på ingen måde imponeret ved årets slutrunde og kan prise sig lykkelige for stadig at være med. Skudstatistikken i deres 1/8 finale med Kroatien lød på 19 – 6 i  Kroatiens favør. Ronaldo virker en smule ved siden af sig selv ved denne slutrunde og har ikke vist sin vanlige skarphed foran målet i  3 af de 4 første kampe. Faktisk har angrebsmakkeren Nani set en smule skarpere ud i de indledende kampe. Kampen ligner på forhånd en meget lige af slagsen, så jeg tror på en mulig 0-0 eller 1-1 løsning i ordinær spilletid. Jeg tror dog mest på Portugal som den samlede vinder i sidste ende.

888sport.dk
3.95 Polen – 3.05 X – 2.25 Portugal

Wales vs Belgien 2
Spilles fredag d. 1 juli kl 21:00

Wales og Belgien krydsede også klinger i deres vej til Euro 2016. De spille 2 gange mod hinanden i kval. gruppe B og på trods af at Belgien til sidst stod med førstepladsen, så tabte de faktisk 1 – 0 til Wales undervejs. I denne kamp var det i ligesom mange af Wales andre kampe med Gareth Bale som den helt store stjerne. Stjernen fra Real Madrid har været involveret i ca. 80 % af alle mål for Wales i deres kvalifikation og har også allerede scoret 3 under årets slutrunde. Sammen med Ramsey er de med længder Wales bedste spillere og de kan også gøre tingene besværlige for Belgien. Det er dog ikke kun offensiven som har bragt Wales hertil, faktisk lukkede de kun 4 mål ind i 10 kampe i deres kval. gruppe og har også holdt 2 clean sheets indtil videre i denne gruppe.
Belgien fik for alvor gang i deres spil i deres 1/8 finale. Her gik det ud over Ungarn som blev sablet ned 4 – 0, specielt Eden Hazard strålede i denne kamp og han ligner igen den spiller som blev kåret til den bedste i Premier League forrige år. Efter startvanskeligheder mod Italien har de nu spillet 3 gode kampe i træk og vundet dem med samlet 8 – 0. Jeg tror på at de mange stjerner fra Belgien fortsætter stilen og snupper sejren mod Wales.

888sport.dk
6.0 Wales – 3.65 X – 1.71 Belgien

Tyskland vs Italien 1
Spilles lørdag d. 2 juli kl 21:00

Den største kamp i kvartfinalerne findes her. Både Italien og Tyskland imponerede stort i deres 1/8 finaler, dog på helt forskellige baggrunde. Italien blev inden slutrunden ikke spået mange chancer, men spillede sig for alvor ind blandt favoritterne, da de splittede de forsvarende mestre fra Spanien ad. Italien har (som nævnt i tidligere indlæg) en vanvittig stærk defensiv og en fantastisk målmand, men udover det, så har de også en helt fantastisk intensitet i deres spil. Alle mand + træneren kæmper helt utroligt og det kan bringe et hold langt. Det er også fantastisk at se de italienske spillere skråle for fulde lungers kræft under nationalmelodien.
Tyskland fik for alvor også gang i deres offensiv i sidste kamp, hvor specielt Draxler spillede en god kamp. Müller har endnu ikke fået gang i målscoringen, men det har hans store angrebsmakker Mario Gomez til gengæld. Gomez har nu scoret 2 rigtige angribermål ved slutrunden og kan godt være den mand Tyskland har savnet i front.
Jeg tror det bliver en kamp hvor man ser den tyske offensiv angribe den italienske defensiv, og jeg tror det ender ud i tysk sejr til sidst. Det ender ud i en smal sejr til “der mannschaft”.

888sport.dk
2.2 Tyskland- 3.1 X – 4.05 Italien

Frankrig vs Island 1
Spilles søndag d. 3 juli kl 21:00

Island leverede årets største overraskelse ved EM, da de slog Premier League stjernerne fra England ud i deres 1/8 finale. Nu står de overfor værterne og forhåndsfavoritterne fra Frankrig og er endnu en gang voldsomt undertippet. Islands kamp mod England var deres bedste hidtil ved slutrunden og England var vel egentlig ikke tæt på at udligne på trods af at de allerede kom bagud i det 19. minut af kampen. Det var stærkt at se hvordan Island kunne afvise Englands angreb og samtidig vise sig farlige ved flere situationer. Island spiller ikke ligefrem Tiki-Taka, men er farlige på deres omstillinger og dødbolde. Det kan også blive farligt mod Frankrig som har set sårbare ud ved lejligheder.
Frankrig var under hårdt pres mod Irland i deres 1/8 finale, men fik med en god 2. halveg spillet sig videre til kvartfinalen. Det ser ud til at Giroud og Griezmann er begyndt at finde hinanden, og det bliver også farligt mod Island. Jeg forventer at mindst en af de to finder netmaskerne i kampen mod Island og dermed udgør forskellen i kampen. Islands flotte slutrunde stopper efter alt sandsynlighed her, men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig.

888sport.dk
1.46 Frankrig- 4.5 X – 8.5 Island

Sådan kommer semifinalerne til at se ud

Bliver der ramt 4 rigtige i kvartfinalerne, så ender vi ud med følgende semifinaler.

Portugal vs Belgien

Tyskland vs Frankrig

En sjov detalje omkring omkring lodtrækningen er Italiens mulige vej til finalen. De har bestemt ikke fået den letteste rute. Skulle de gå hele vejen kan de have mødt og slået Belgien i gruppespillet, Spanien i 1/8 finalen, Tyskland i kvartfinalen, Frankrig i semifinalen og måske Belgien igen i en mulig finale. Skulle Italien ende som den endelige vinder, så må det siges at være en fortjent en af slagsen.

 

Har du selv lyst til at blogge om fodbold? Start din egen fodboldblog her!

Related posts

One Thought to “Sådan går det i kvartfinalerne”

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment